Ovo je priča o našem osećanju “čistog života”, koji smo spoznali na ovom magičnom ostrvu. Iz korena takvog osećanja nastao je naš predivni brend. PURA VIDA Natural je prirodna kozmetika kroz koju prenosimo i delimo sa vama tu esenciju dobre energije i zadovoljstva koje osećamo kada smo na tlu mistične, muzikalne, mirisne, spiritualne, bele, plave, zelene, za mnoge nerazumljive, različite, divlje i pitome, primitivne i elokventne, svačije ko nauči da je razume i potrudi se da je oseti, pa tako i zavoli to ostrvo prelepe prirode i sporog života, IBICE. Ostrvo koje krije mnoge tajne o prirodi, ljudima, dogadjajima. Ibica je “lifestyle” za sebe, ali i za svakoga ko je razume i oseća.

Dok smo razvijali naš brend i proizvode, bili smo svesni da će najteži deo biti povezivanje ljubavi prema tom ostrvu i vas. Zato se trudimo da vam ta osećanja i energiju Ibice, onako kako ih mi doživljavamo, prenesemo kroz naše prirodne proizvode tj. njihova imena (kako linija, tako i imena samih proizvoda), njihove opise kojima želimo da razumete efekte i benefite proizvoda i njihove sastojke tj. kombinacije kvalitetnih prirodnih sirovina koje koristimo. Posebna pažnja posvećena je odabiru mirisa i etarskih ulja kojima smo obogatili naše proizvode i to ne slučajno, već smo ih dugo birali tako da nas uvek podsete na mesta i dogadjaje na tom magičnom ostrvu, a vas u mislima odvedu tamo, na Ibicu, White Island ili, kako mi najviše volimo, Eivissa.

"Avgust, 2012.

Prvi put. Neverica. Uzbudjenje. 5 dana. Sve vreme samo jedna plaža, mislili da je to dovoljno za par dana, jer je razlog tako kratke posete bio ustvari jedan koncert koji je održan u klubu Ushuaia. Prošlo prebrzo. Pakovanje i put nazad preko Milana za Beograd. Ušli u kuću i momentalno kreće nalet nedostajanja koji reči ne mogu opisati. Shvatamo koliko nismo bili pripremljeni, jer osećamo kao da nismo ni bili tamo, osećaj praznine koji momentalno prerasta u toliko jaku želju, pa onda i odluku da se tamo vraćamo, brzo, za par meseci...na leto 2013, a dotle čitanje i virtuelno upoznavanje sa tim nestvarnim ostrvom..."

...a onda se godinu za godinom zaljubljivanje u Ibicu nastavljalo. “Naša priča ” može da preraste u knjigu o Ibici, a da se to ne bi desilo, bar ne ovde na sajtu, evo par činjenica o mestima, dogadjajima i osećanjima koja su nas inspirisala u nastajanju nekih naših proizvoda tj. njihovih imena tj. u odabiru odredjenih sirovina baš za taj proizvod. Sve ovo je samo 1% od onoga što povezuje Ibicu i naše proizvode.

Sapuni PURA VIDA Natural su naša prva ljubav i oko njih je bilo potrebno mnogo truda i rada, bilo je uspona i padova. To su bili naši prvi proizvodi i da oni nisu uspeli, možda ne bismo nastavili, možda bi priča našeg divnog brenda baš tu stala. Zato smo njima dali poseban značaj u našoj priči.

Ima ih ukupno dvanaest, jer smo 2012. prvi put putovali na Ibicu. Tri linije sapuna tj. njihova imena, zajedno čine našu priču o „čistom životu“. Svaki put kada bismo sleteli na ostrvo, izlazak kroz vrata aviona predstavljao bi za nas taj prvi „dodir“ sa magičnom Ibicom, posle jednogodišnje pauze. Zastali bismo svaki put na vrhu stepenica, zatvorili oči na momenat i duboko udahnuli. Odmah bi nas obuzeo osećaj radosti što smo tu i u nas bi se uvukla neka prelepa energija. Zato je jedna linija naših sapuna, koju smo obogatili etarskim uljima baš iz razloga njihovih pozitivnih efekata, dobila ime „BATH&BREATHE“. Sapuni iz ove linije takdoje nose posebna imena. Npr. sapun „Violeta Carmen de Siesta“ dobio je ime po gospodji Karmen iz mestašca Siesta na Ibici, jednoj predobroj i više nego interesantnoj umetničkoj duši iz Madrida, koja svoje stare dane provodi na Ibici, u svojoj kući sa malim dvorištem u kome dominira lavanda. Kod nje u kući smo nekoliko puta iznajmljivali apartman i razvili prijateljstvo koje traje sve vreme. Ostala imena sapuna iz ove linije, kao npr. Las Dalias (noćna pijaca hipi komune) ili Es Vedra (jedna od nekoliko tačaka na celom svetu sa veoma jakim magnetim poljem i najlepšim zalaskom sunca na ostrvu, za koje lokalci kažu da čuva dobru energiju ostrva) su neke od tačaka na ostrvu koja nama puno znače i čine priču iza našeg brenda. Dalje, naše osećanje „čistog života“ ili PURA VIDA je nešto što smatramo da je ono „osnovno“ čemu svako od nas teži u životu (osećanje „čistog života“ je vrlo individualna stvar, a za nas ona predstavlja baš taj osećaj koji imamo kada smo na tom magičnom ostrvu – vreme koje sporo teče, priroda, more, mirisi, boje, ljudi bez stresa, osećaj slobode, magični zalasci sunca na skrivenim lokacijama za koje mnogi koji su tek par puta bili na Ibici uopšte i ne znaju). Ova linija je jednostavno dobila ime „BASIC“. Dalje, da bi život bio ispunjeniji, potrebno mu je dodati „elemente“, a za svakoga od nas ti „elementi“ predstavljaju nešto drugo. Pored porodice, „elementi“ koji nam posebno ispunjavaju život su putovanja, što nas je i odvelo na lokaciju iz ove priče. Sasvim se lepo poklopilo i što nam se jedan od omiljenih restorana na ostrvu zove „Elements“ koji smo obično posećivali pred sam zalazak sunca, jer tada na plažu, na kojoj se nalazi ovaj restoran, dolaze lokalni muzičari i muzikom sa svojih neobičnih instrumenata ispraćaju dan, sve do poslednjeg zraka sunca. Logično, ova linija sapuna nosi naziv „Elements“.

Evo ukratko još priča vezanih za neke od naših proizvoda.

POSIDONIA, po kome je naše prelepo mleko za telo sa morskim algama dobilo ime, je vrsta morske trave i prirodno blago tog dela Mediterana i ne može se naći na drugom mestu. Izmedju Ibice i Formentere nalazi se velika morska livada ove vrste trave koja je stanište mnogih vrsta i odgovorna je za čiste i tirkizne vode oko ova dva ostrva.

Naši prirodni balzami za usne su rasporedjeni u dve linije. Jedna od linija nosi ime GLITTERBOX, što je sigurno jedna od najboljih, najveselijih i verovatno najposećenijih žurki na ostrvu. To veče lepši pol dolazi na žurku sa šminkom od šljokica, koje su na svim vidljivim delovima tela. Svih pet balzama za usne su u bojama koje ostavljaju trag na usnama i obiluju šljokicama. Mi ih još zovemo „ready to party“ balzami, mada predstvaljju i vrlo „cool“ dnevni dodatak vašem izgledu.

Da ovo ne bi preraslo u svojevrsni blog o Ibici, prestajemo sa pisanjem i pozivamo vas da pogledate ceo asortiman naših prirodnih proizvoda. Kada nas budete posetili na našim prodajnim mestima, slobodno nas pitajte o pričama iza naših proizvoda. o njihovim sastojcima i benefitima i zašto smo baš njih izabrali. Pitajte nas i o Ibici, ali za to odvojite malo više vremena.

Vaša,
PURA VIDA Natural

Prijavite se kako biste od nas dobijali informacije o novim proizvodima, popustima, specijalnim akcijama i ostalim novostima vezanim za PURA VIDA Natural

Kontakt

Možete nas kontaktirati putem email adrese:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prodajna mesta

Za sada sve porudžbine možete isključivo obavljati putem našeg sajta.