• pvl
  • Pura Vida

  • | 11 jun 2022

Šta znate o prirodnoj kozmetici?

Šta znate o prirodnoj kozmetici?

PRIRODNA KOZMETIKA: BENEFITI

Koji sastojci se nalaze u vašem losionu za telo? Šta je sa vašim sredstvom za čišćenje lica? Ili šta je sa vašim sapunom za ruke? Da li znate šta znači da je PURA VIDA Natural proizvod u nekim slučajevima npr. 98% prirodan?

Kada je u pitanju nega kože, proces proizvodnje većine proizvoda na tržištu je tajna. Iako može izgledati iznenadjujuće, s obzirom da su ovi proizvodi namenjeni za upotrebu na koži, istina je da većina ne zna šta tačno koristi i šta tačno nanosi na svoju kožu tj. jednostavno ne šta ulazi u proizvode za ličnu negu.

Mi, u PURA VIDA Natural, brinemo o tome šta koristimo za negu kože, a samim tim i vama plasiramo iste te proverene proizvode. Zato koristimo prirodne, umirujuće sastojke u svim našim proizvodima za negu kože.

Brojne su prednosti ulaganja u vašu kožu i korišćenja proizvoda koji su potpuno prirodni.

I pričaćemo o njima u današnjem blogu.


NEMA JAKIH HEMIKALIJA

Dosta hemijskih komponenti koje se koriste u standardnim proizvodima za negu kože su sigurne i dozvoljene u odredjenim dozama propisanim zakonom. Mi ih svejedno ne volimo i izbegavamo ih u našim proizvodima, jer je redovna upotreba takvih komponenti na kraju verovatno štetna.

Mnogi od njih sadrže endokrine disruptore kao što su ftalati ili parabeni, koji višegodišnjom upotrebom mogu izazvati razna oboljenja, pa čak i reproduktivne probleme.

Što smo više izloženi ovim supstancama, veća je verovatnoća da će se skupiti u našim telima. Pravi prirodni proizvodi, sjajan su metod da se osigura da zaista izlažete svoju kožu sastojcima koji će je umiriti i koji joj neće nauditi.


BEZ IRITACIJE

Hemikalije koje nadju svoj put u našoj tradicionalnoj nezi kože mogu izazvati crvenilo i iritaciju. Da ne pominjemo činjenicu da je veliki broj ljudi alergičan na ove supstance. Pravi prirodni elementi rade na vašoj koži umesto da je iritiraju.


NEMA NEGATIVNIH NEŽELJENIH EFEKATA

Prirodne komponente ne ometaju normalne funkcije vašeg tela i daleko su bolje shvaćene od ovih zagonetnih proizvedenih hemikalija.


ŠTA ZNAČI KADA JE NEKI NAŠ PROIZVOD 98% ili 99% PRIRODAN?

1% ili 2% = mirisno ulje

Da, mi koristimo prirodne mirise kvalitetnih etarskih ulja. Prirodni proizvodi za telo koji koriste etarska ulja, imaju nežnu aromu koja ne sadrži jake hemikalije. Medjutim, pojedina etarska ulja vremenom gube svoj miris u odredjenom proizvodu.  Zato smo samo 1% do 2% dodali mirisna ulja visokog kvaliteta, bez štetnih materija.


ŽIVOTNA SREDINA

Hemijski teški proizvodi za negu kože oslobadjaju opasne hemikalije u vazduh i vodu tokom procesa proizvodnje, što je loše za životnu sredinu.

Od proizvodnje do naknadne upotrebe, nema opasnosti od hemijski teških sirovina kada odaberete prirodne proizvode za negu kože poput naših iz PURA VIDA Natural. Naši prirodni proizvodi za negu kože proizvedeni su od maslinovog ulja, arganovog ulja, ulja slatkog badem i drugih, pa sve do shea butera, mango butera i mnogih drugih, kao i kvalitetnih etarskih ulja, osiguravajući da vaša koža dobije samo najbolje.


DA LI SU PRIRODNI PROIZVODI PRISTUPAČNI?

Cene svih prirodnih proizvoda jesu ponekada i nekoliko puta više od cena standarnih komercijalnih proizvoda za negu kože. Ipak, smatramo i savetujemo, da izaberete neki od pristupačnijih proizvoda, kako biste svojoj koži priuštili makar osnovnu negu u vidu npr. prirodnog sapuna.

Ne zaboravite, koža je najveći organ i zato joj je apsolutno potrebno i najviše nege.

Vaša,

PURA VIDA Natural

 


512 Pregleda
Prijavite se kako biste od nas dobijali informacije o novim proizvodima, popustima, specijalnim akcijama i ostalim novostima vezanim za PURA VIDA Natural

Kontakt

Možete nas kontaktirati putem email adrese:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prodajna mesta

Za sada sve porudžbine možete isključivo obavljati putem našeg sajta.